XL Insectenhotel gewonnen door….

26 jun 2023

3000 zakjes bloemzaad maken Bladel nog fleuriger en groener!

Blauwgroen Bladel is goed bezig en heeft ook dit jaar weer 3000 zakjes bloemzaad uitgedeeld op de basisscholen in de gemeente Bladel.
Aan de kinderen, leerlingen en andere enthousiaste zaaiers werd gevraagd om hun zaai locatie door te geven.Het inzaaien mocht natuurlijk in de eigen tuin, en daar waar er is doorgegeven dat er in de openbare ruimte gezaaid is, wordt er rekening gehouden door de afdeling groen van de gemeente Bladel.
Op deze manier hopen we dat niet alleen de bijen en biodiversiteit een beetje broodnodige ondersteuning krijgen, maar ook dat de omgeving letterlijk wordt opgefleurd. Want iedereen wordt toch blij van een biodiverse en fleurige omgeving?

Winnaar

Alle scholen hebben hard gewerkt aan een mooiere en betere omgeving. Maar er kan er maar een de beste zijn. Dat was Basisschool de Vest uit Hoogeloon! Zij gingen er met de winst vandoor. Daarom ontvingen zij afgelopen maandag een reusachtig insectenhotel voor hun schoolplein. Daar zullen de bijen en insecten blij mee zijn. Net als de kinderen natuurlijk. Zij hebben er hard hun best voor gedaan.

Miranda de Grauw, directeur van De Vest: ‘Dit vinden we natuurlijk hartstikke leuk. Een insectenhotel past precies op ons groene schoolplein!’

Meerjarige bloemen

Vorig jaar werd er een blauw bloemenmengsel uitgedeeld. Dit jaar kozen we voor bloemen die zichzelf ook weer kunnen uitzaaien voor meerdere jaren. In de zakjes zat genoeg zaad voor 5 tot 6 m2 bloemen zoals de mooie cosmea en korenbloem. Maar ook juffertjes in het groen, dille, bladrammenas en natuurlijk phacelia voor de bijen.

Bloeien jouw bloemen?

De ingezaaide locaties staan op de plattegrond met inspirerende ‘blauwgroene’ locaties in de gemeente Bladel. Weet jij ook een bloemenlocatie of mooi groen plekje, geef het dan hier door, dan zorgen wij dat deze erop komt. Foto’s van bloeiende bijenplekjes zijn natuurlijk welkom!
Stuur ze dan naar blauwgroenbladel@gmail.com of zet ze in de Facebookgroep.

Werkgroep Blauwgroen Bladel

Heb jij jouw tuinscore al berekend?
Facebook/blauwgroenbladel