Blauwgroen Bladel, Wat is dat?

14 jun 2021

Blauwer en groener in de gemeente Bladel!

21 juni begint de zomer! Bij uitstek de periode waarin water en warmte gewenst zijn, maar droogte en hitte toch liever niet. Niet voor onze tuin, het land, maar ook niet voor onze gezondheid.

75% van het grondoppervlak in de gemeente Bladel is in handen van inwoners. Samen kunnen we onze omgeving dus een stuk beter en gezonder maken. Een groene tuin, met bomen en afwatering IN de tuin, kan tot zo’n 8 graden koeler zijn dan een betegelde tuin. Help jij ons mee?

We starten deze zomer met drie acties:

We zijn héél benieuwd naar jullie tuinscore. Deze geeft je inzicht in wat je allemaal zelf kunt doen voor een mooie en gezonde tuin. Wil je je tuinscore en eventueel foto’s delen, dan kan dat in de Facebookgroep Blauwgroen Bladelof op Instagram met #blauwgroenbladel.

Een regenton is vaak een eerste stap naar een klimaatadaptieve tuin. Halen en installeren is niet altijd even makkelijk. Daarom willen we helpen!
Naast een gratis overloopset (cadeautje van de gemeente Bladel) en de korting (geste van de ondernemers) kunnen we ook installeren bij mensen die dat zelf niet kunnen of willen. Bekijk hier de eerste regentonnenactie.

Om nog meer ideeën te verwezenlijken zijn we op zoek naar mensen die houden van doen. Zoals jongeren die best een handje in een tuin willen helpen, creatievelingen en ideeën om tuinen en de kernen groener te maken en leuke acties en evenementen.Wil je meedenken? Laat dan even je gegevens HIER achter en we nodigen je uit voor een online meeting.
Wil je per mail op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief op de homepage.