NK Tegelwippen en wij wippen mee!

1 mrt 2022

Gemeente Bladel wipt mee!

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan het riool overbelasten of uw kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen, heeft een positief effect op de mentale gezondheid én zorgt voor meer insecten en dieren. Vervang dus uw (tuin)tegels door groen!

NK Tegelwippen

Van 21 maart tot 31 oktober is het NK Tegelwippen. De gemeente Bladel doet hier aan mee. Deelnemende gemeenten strijden in hun klassement (op basis van het aantal inwoners) om de Gouden Schep. De gemeente die van alle gemeenten de meeste tegels wipt, wint deze prijs. In de gemeente Bladel strijden we niet tegen buurgemeenten, maar kunt u de strijd aangaan tegen andere straten in de gemeente.

Doet u mee?

U kunt als individuele ‘wipper’ kans maken op verschillende prijzen. Wie daagt u uit? Een vakjury nomineert elke week iemand uit alle inzendingen. Een van deze inzendingen wordt Wipper van de Maand en wint mooie (tuin)prijzen.
Het publiek stemt uiteindelijk op hun favoriet die met de Publiekswipper 2022 naar huis gaat.
Je gewipte tegels doorgeven kan vanaf 21 maart op nk tegelwippen.

Aanmelden voor container voor school of buurt kan via blauwgroenbladel@gmail.com o.v.v. contactgegevens en buurt.